سبد خرید (0) بستن

هیچ محصولی در سبد خرید شما وجود ندارد.

خانه وبلاگ مدیا ابزارهای لازم کیک پزی

ابزارهای لازم کیک پزی

قالب کیک و شیرینی پزی

حتما می دانید که برای داشتن شیرینی و کیکی بهتر باید قالبی درست و مناسب انتخاب کنید. در ادامه مطلب توضیحاتی در مورد انواع قالب ها قرار داده ایم.

انواع قالب ها

نکته : باید بدانید قالب های تفلون و سیلیکون گران تر و مستحکم تر از قالب های فلزی و آلومینیومی است . استاندارد ترین اندازه برای قالب ۲۰ یا ۲۵ سانتی متری است .

قالب کمربندی

برای استفاده از این قالب اگر قرار است آن را در فر بگذارید حتما کف آن کاغذ روغنی بیاندازید زیرا در غیر این صورت مواد کیک از کناره های آن بیرون می زند یا می سوزد . برای تهیه انواع کیک ، به خصوص چیز کیک و انواع دسر استفاده می شود.قالب

قالب لوف

قالب لوف

این نوع قالب برای تهیه کیک های صبحانه ، نان ، پاند کیک ها و نان تست استفاده می شود .  قالب لوف در اندازه های مختلف از بزرگ تا کوچک موجود است .

قالب مافین

قالب

قالب مافین

این قالب برای تهیه کیک های تک نفره استفاده میشود و در شکل ساده و یا با انواع طرح های زیبا موجود است و برای تهیه کیک برای مهمونی مناسب می باشد ؛ چون کیک های یک نفره و به تعداد می توان پخت . قالب مافین با جنس تفلون و یا سیلیکون موجود است . عموما داخل قالب های مافین کاغذ های مخصوص آن را قرار می دهند تا شکل زیباتری داشته باشند .

قالب سیلیکونی

بهتر است بدانید نیازی نیست که قالب های سیلیکونی را چرب و یا آردپاشی کنید . کیک از کف قالب بدون مشکل جدا می شود ؛ حتی اگر کیک نرم ترین و لطیف ترین و مرطوب ترین مدل کیک باشد . اگر قالب را چرب کنید خواهید دید که کیک پس از جدا کردن از قالب حالت سوختگی پیدا می کند .

قالب تارت

قالب تارت دقیقا همانند قالب پای است ، با این تفاوت که عموما تارت ها در اندازه های کوچک تهیه می شوند .

قالب تارت

قالب مادلن

کیک مادلن نوعی کیک اسفنجی بسیار کوچکی است که ظاهر آن به شکل صدف است . قالب آن نیز کوچک و صدفی شکل است .

سینی تفلون

سینی تفلون جزو ابزار ضروری شیرینی پزی است ، می توان انواع شیرینی و براونی را در آن تهیه کرد . با استفاده از سینی تفلون دیگر نیازی نیست کاغذ روغنی روی آن بیاندازید .

۲.ست پیمانه

پیمانه‌های اندازه‌گیری در دو نوع پلاستیکی و فلزی موجود است و برای اندازه گیری حجم مواد به کار می‌رود. یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت در شیرینی‌پزی، اندازه گیری دقیق و صحیحه! آماده کردن و اندازه گیری مواد اولیه که اولین قدم در تهیه دستور هاست باید در کمال دقت و وسواس انجام بشه. پیمانه‌های اندازه گیری (Measuring cup) یکی از متدوال ترین ابزارهای اندازه‌گیری هستند. یکی از علت‌های رایج بودن استفاده از پیمانه های اندازه گیری ارزان تر بودن اونها نسبت به ترازوی آشپزخانه است.
قاشق‌های مخصوص اندازه گیری هم مانند پیمانه‌ها، در دو نوع پلاستیکی و فلزی موجود هستند که برای اندازه گیری حجم مواد بکار میروند. معمولا پیمانه و قاشق ها همراه هم هستند اما در بعضی مدل ها، پیمانه‌ها و قاشق‌ها ازهم جدا هستن. تعدادی از مواد اولیه مثل نمک، بکینگ پودر، وانیل و …. همیشه در مقیاس کم استفاده میشن و پیمانه‌های اندازه گیری برای این مواد، بزرگ و غیر قابل استفاده هستند. برای این دسته از مواد از قاشق اندازه گیری استفاده میشه.

اندازه گیری دقیق پیمانه ها | کیک و شیرینی-وب سایت آشپزی یامی شف

۱ پیمانه۲۵۰ میلی لیتر۱/۲ پیمانه۱۲۵ میلی لیتر۱/۳ پیمانه۸۰ میلی لیتر۱/۴ پیمانه۶۰ میلی لیتر۱ قاشق سوپ خوری۱۵ میلی لیتر۱ قاشق مربا خوری۵ میلی لیتر۱/۲ قاشق مربا خوری۲.۵ میلی لیتر۱/۴ قاشق مربا خوری۱.۲۵ میلی لیتر.

۳. ترازو

اگر آشپزی را جدی می‌گیرید یا عاشق درست کردن نان و شیرینی و کیک هستید، به احتمال زیاد می‌دانید که رعایت مقدار دقیق مواد اولیه چقدر مهم است. تفاوت یک کیک و شیرینی متوسط با کیک و شیرینی عالی می‌تواند از دقیق بودن مقدار و نسبت مواد اولیه ناشی شود. به همین دلیل است که وجود یک ترازو در آشپزخانه سطح آشپزی و شیرینی پزی را در خانه بالاتر می‌برد!

ظرفیت قابل اندازه گیری ترازو آشپزخانه

۴. الک

⁉️علت اینکه آرد را باید ۳ مرتبه در کیک ها و شیرینی ها الک کرد

?چون رطوبت هوا باعث میشه که دانه های آرد به هم بچسبند و به عبارتی آرد گلوله گلوله بشه

اگه بدون الک کردن ارد، اونو داخل مواد بریزیم چی میشه؟

?اگر بدون الک کردن آرد، اون رو داخل موادتان بریزین، این گلوله ها هرچند هم کوچک باشند با بقیه مواد ترکیب نمیشن و به همین شکل داخل بافت کیک باقی می مونند. به همین ترتیب هم پخته میشن!

نتیجه ی الک نکردن آرد چیه؟

یعنی وقتی کیک شما پخت، گلوله های آرد با همون طعم آرد در دهان حس میشن و کیک بافت خوب و نرم و خوشمزه و یکنواختی نخواهد داشت.

الک چیست | مش الک چیست

۵. فرچه و لیسک

لیسک و فرچه مناسب‌ ترین وسیله برای پخش کردن روغن در ظروف تفلون و شیرینی پزی بوده و در حین شیرینی پزی، کمک حال شما در مالیدن روغن و کره روی کیک یا قالب کیک می باشد.

با استفاده از قلم موی آشپزی و لیسک شیرینی پزی، روغن کمتری مصرف شده و غذاهای سالم تری طبخ می شود.

۶. همزن دستی یا ویسک

به همزن های دستی مفتولی اصطلاحا میگن ویسک و به همزدن با این نوع همزن دستی میگن ویسک کردن .ویسک ،شکل‌،جنس وسایز های مختلفی داره
🔴مهمترین کاربرد ویسک اینه که موقع مخلوط کردن انواع آرد با مواد رقیق از گلوله شدنش جلوگیری می‌کنه
.🔴شما برای کیک پزی 🎂 و بخصوص مخلوط کردن آرد با بقیه مواد حتما به یک ویسک با سایز متوسط احتیاج دارین چون معمولا آرد با بکینگ پودر ترکیب میشه و همزدن زیاد هم باعث میشه که خاصیت پف دهندگی بکینگ پودر از بین بره پس در این مرحله از کیک پزی نباید از همزن برقی استفاده بشه و بهترین وسیله برای اینکار ویسک هست .
.🔴موقع خرید ویسک مدلی رو انتخاب کنید که دسته و پره های زخیم و محکم داشته باشه چون کار باهاش راحت تره ،اونایی که ظریف و نازک هستن برای حجم کم مواد مناسب هستن.

پست مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *