سبد خرید (0) بستن

هیچ محصولی در سبد خرید شما وجود ندارد.

شکلات

به انواعی از خوراکی‌های منشق از کاکائو گفته می‌شود. این ماده غذایی پر طرفدار و انرژی زا، بطور معمول از ترکیب شیر، شکر، کره کاکائو و پودر کاکائو با نسبت‌های متفاوت تولید می‌شود.شکلات تلخ از انواع شکلات بوده که برای سلامتی بسیار مفید است.

تاریخچه شکلات :

کاکائو بومی آمریکای جنوبی، آمریکای مرکزی و مکزیک است و حداقل به مدت سه هزار سال در این منطقه کشت می‌شده است. مدارک باستان‌شناسی حاکی از کشت و استفاده خوراکی از این ماده در هندوراس در حدود ۱۱۰۰ سال پیش از میلاد مسیح است. شکلات در قسمت آمریکای مرکزی، نوعی کالای لوکس محسوب می‌شد و از دانه‌های کاکائو هم به عنوان پول استفاده می‌کردند. درگذشته شکلات بیشتر در نوشیدنی‌های شکلاتی کاربرد داشته‌است. به فرد عاشق شکلات، شوکوهولیک گفته می شود. اولین بار، فاتحان اسپانیایی کاکائو را برای نشان دادن به پادشاه و ملکه اسپانیا از آمریکا به اروپا آوردند؛ و خیلی زود، این ماده جزو مواد غذایی قاره اروپا گردید. آن زمان از شکلات تنها در انواع نوشیدنی‌ها استفاده می‌شد که البته مقداری شکر به نوشیدنی اضافه می‌کردند تا تلخی آن گرفته شود. تا قرن ۱۷، شکلات در اروپا، ماده غذایی گران قیمتی محسوب می‌شد که تنها ثروتمندان از آن استفاده می‌کردند.

در سال ۱۸۲۸م، هلندی‌ها روشی اختراع کردند که طی آن، چربی دانه‌های کاکائو را می‌گرفتند و از آن، کره کاکائو تهیه می‌کردند. از باقی مانده دانه کاکائو هم پودر کاکائو تهیه نمودند. همچنین طی روشی دیگر، شکلات را قلیایی نموده و به این ترتیب، مزه تلخ آن را از بین می‌بردند. از آن زمان بود که شکلات‌ها به شکل امروزی تهیه شد. گفته شده که جوزف فرای، اولین کسی بود که در سال ۱۸۴۷م، شکلات‌های امروزی را عرضه نمود که به راحتی قابل خوردن باشند.

با وجود پیشرفت‌هایی که در صنعت شکلات انجام شد، شکلات محبوبیت فراگیر خود را مرهون جنگ جهانی اول است. در طول این جنگ، این ماده غذایی به عنوان جیره غذایی سربازان به کار گرفته شد و سربازان پس از بازگشت از جنگ، بهترین مبلغ آن بودند. به این ترتیب تا سال ۱۹۳۰ حدود ۴۰ هزار نوع شکلات گوناگون تولید شد.

انواع شکلات:

شکلات‌ها معمولاً با شیر ترکیب شده و وارد بازار می‌گردند. هر قدر درصد شکلات استفاده شده بیشتر باشد شکلات سیاه تر و تلخ تر می‌شود. شکلات‌ها از ۱۰٪ (شکلات سفید) تا ۹۹٪ (دارک چاکلیت یا شکلات تلخ) درجه بندی می‌شوند. معمولاً اسانس نعنا، پرتقال، موز، توت فرنگی و… را برای طعم دادن به شکلات اضافه می‌کنند.

در شکلات‌های تخته‌ای از مغز میوه جات مثل، گردو، فندق، بادام زمینی و… استفاده می‌شود. گاهی عسل، کارامل، مربا، کشمش یا شراب هم در تهیه شکلات به کار می‌رود. شکلات یکی از معروف‌ ترین اسنک‌ها در همه جای دنیاست.یکی از افزودنی‌های نامطلوب که باعث کاهش قیمت شکلات می‌شود، موم پارافین است. شکلات‌های دارای این افزودنی در دمای بدن به سرعت ذوب نمی‌شوند و از این روش قابل شناسایی می‌باشند.

زمان هایی که مصرف شکلات افزایش پیدا می کند:

به جز سال نو و شب نوئل که اوج زمان کاری و تولید صنایع شکلات سازی است اعیاد و مناسبت‌های دیگری هم هستند که میزان مصرف شکلات را در کشورهای مختلف جهان بالا می‌برند.

عید پاک یکی از همان اعیاد است که مردم در آن شکلات زیادی می‌خرند و می‌خورند. جالب است بدانید که در سال گذشته فرانسویها ۲۵۸.۶۶۱ تن شکلات مصرف کردند که در مقایسه با سال گذشته از رشد ۲.۴ درصدی برخوردار بوده است. این رقم نشان می‌دهد که فرانسویها در مقایسه با سایر اروپایی‌ها از ولع بیشتری برای شکلات برخوردارند. در واقع فرانسویها ۵% مصرف شکلات در اتحادیه اروپا را دارند.

فلورانس پرادیه، دبیر سندیکای شکلات فرانسه می‌گوید: “برای فرانسویها شکلات سمبل دوستی، صمیمیت و تقسیم آن است” در فرانسه در شب سال نو و عید پاک، مصرف شکلات به ترتیب ۱۰% و ۵% بالا می‌رود. سال گذشته ۳۴.۲۰۰ تن شکلات در شب نوئل و ۱۴.۷۰۰ تن در عید پاک در فرانسه مصرف شد. امسال نیز ۸۶% از فرانسویها پیش‌بینی کرده‌اند که برای عید پاک دو تخم مرغ و یا خرگوش شکلاتی بخرند. با این حال فرانسوی‌ها در میان کشورهای پرمصرف شکلات در رتبۀ آخر قرار دارند.

پست مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *